Tilbake Tilbake

Kjøpehjelper

Kjøpehjelper
Se alt

Bruksanvisninger

Bruksanvisninger
Se alt

FAQ - Ofte stilte spørsmål

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Se alt

Stillhet og ro på kjøkkenet – en luksus verdt å investere i

Bruk av kjøkkenvifte har aldri vært mer komfortabel. Nortberg presenterer et helt innovativt system Super Silent. Selv under intensivt arbeid vil viften være nesten uhørlig.
Finn ut mer
1 Takturbin
Den overtar rollen til en tradisjonell motor som i et vanlig system arbeider rett over hodene til familiemedlemmer - i selve kjøkkenviften. Nortberg han en rekke pålitelige og feilfrie kjøkkenvifter som finnes i ulike størrelser og med ulik kraft. Så kan brukere velge den som passer dem best.
2Takinndekning
Muliggjør en kombinasjon av det revolusjonære systemet i en trygg, koherent helhet. Både modellen og fargen kan tilpasses til alle typer tak.
3Motorløs kjøkkenvifte
Den ser akkurat som tradisjonelle modeller. Valget er derfor bredt – i vårt utvalg har vi både veggmonterte kjøkkenvifter, fritthengende eller skapmonterte. Alle modeller kan integreres med Super Silent Systemet.

Lag mat og slapp av på det stille kjøkkenet

Vi presenterer en nyhet på det norske markedet, en revolusjonær løsning på ventilasjon på kjøkkenet. Super Silent System fjerner damp på en stille måte, uten unødvendig støy fra en tradisjonell vifte.

Det å få perfekt stillhet på kjøkkenet er mulig ved å kombinere to elementer – et vifte uten en innebygd motor og takturbin. Det betyr at selve arbeidet foregår utenfor rommet. Man kan da glemme alt støyet, og slappe av på et koselig, lydløst kjøkken.
Se modeller av kjøkkenvifter
vs
Vanlig kjøkken
Stillegående
40% stillere kjøkkenvifte
Effektiv
Ytelse over 800 m³/t
Økologisk
Lavt energiforbruk
Kjøkkenvifte
– en tradisjonell løsning
Kjøkkenvifte og takturbin – et stille kjøkken

Nortberg Super Silent System


- Varför?
 • En stille og unik metode som garanterer maksimal brukerkomfort
 • Viften er lydløs og intuitivt i bruk. Enkel montering i alle typer hus. Det er også mulig å oppgradere den tradisjonelle ventilasjonsmåten ved å integrere med Super Silent Systemet.
 • Veldig effektiv, takket være takturbinen.
 • Enkel i bruk – viften og takturbinen er sammensatt og utgjør en helhet.
 • Det er en universell løsning som kan tilpasses til forskjellige størrelser av ventilasjonskanalen og alle typer takstein (murstein også).

3 elementer av et stille kjøkken

Motorløs kjøkkenvifte
Den ser akkurat som tradisjonelle modeller. Valget er derfor bredt – i vårt utvalg har vi både veggmonterte kjøkkenvifter, fritthengende eller skapmonterte. Alle modeller kan integreres med Super Silent Systemet.
Takinndekning
Muliggjør en kombinasjon av det revolusjonære systemet i en trygg, koherent helhet. Både modellen og fargen kan tilpasses til alle typer tak.
Takturbin
Den overtar rollen til en tradisjonell motor som i et vanlig system arbeider rett over hodene til familiemedlemmer - i selve kjøkkenviften. Nortberg han en rekke pålitelige og feilfrie kjøkkenvifter som finnes i ulike størrelser og med ulik kraft. Så kan brukere velge den som passer dem best.
FAQ - ofte stilte spørsmål
Les mer  
Nortberg Super Silent – montering
Les mer  
Nortberg Super Silent
- hvordan fungerer det
Les mer  
FAQ - ofte stilte spørsmål
Hvis jeg velger Nortberg Super Silent System, må jeg velge kjøkkenvifte med en gang?

Det trenger du ikke. Det er nok at du beskriver viftens type – trenger du en fritthengende eller for eksempel en veggmontert type? Det trenger vi for å tilpasse turbinens kraft til den valgte typen. Deretter kan du velge modellen du liker.

Hvilket kabeltverrsnitt skal jeg bruke til å kombinere viften med turbinen?

Det beste kabeltverrsnittet er 3x1,5mm.

Hvordan montere ventilasjonskanalen i Super Silent Systemet på en riktig måte?

Først la oss se på diameteren i ventilasjonskanalen. Den skal ikke være mindre enn 125mm. Den beste diameteren er 160mm. Det er viktig å unngå å lage skarpe vinkler og ikke bøye kanalen for mye, det er best å finne en rett og enkel vei. Hvis man må bøye, da er det viktig å avrunde kanalen. Skarpe vinkler vil hindre luftstrømmen og redusere effektiviteten. 

Jeg vurderer å montere Nortberg Super Silent hos meg, men er det mulig å oppgradere en tradisjonell løsning?

Helt sikkert, bare hvis det finnes to ventilasjonskanaler på kjøkkenet eller hvis det er mulig å legge dem til. En kanal skal brukes til å koble viften og den andre til å ventilere rommet. Hvis du også vil bytte den gamle viften, er det best å kjøpe en kjøkkenvifte for stille kjøkken (motorløs). I tilfelle du allikevel vil bruke en med motor, må den kobles til en separat kanal.  Da kan vi installere takturbin sammen med takinndekning. Den kan reguleres ved bruk av en tyristor, som kjøpes hos Nortberg.

Er takturbin en løsning for flere år? Hva er anlegges levetid?

En takturbin er en flott løsning for alle som ønsker solide løsninger for lange perioder. Levetiden på takturbin hos Nortberg er 15-20 år.

Kan Super Silent Systemet monteres i flerfamilieboliger?

Nei, dessverre. Systemet kan kun monteres på steder hvor ventilasjonskanaler for kjøkkenvifte er separate.

Nortberg Super Silent – montering

For å benytte seg fullstendig av fordeler dette systemet tilbyr, er det viktig å montere det på en riktig måte. Dette bør overlates til spesialister i dette feltet selv om det ikke er veldig komplisert.

Systemet består av tre hovedelementer: en motorløs kjøkkenvifte, en takturbin og en ventilasjonskanal som kombinerer dem. Vi har et bredt utvalg av både kjøkkenvifter og turbiner når det gjelder funksjonalitet eller utseende.

For at Super Silent skal fungere ordentlig, er det først og fremst viktig å montere ventilasjonskanalen riktig. Det finnes tre enkle regler.

Først la oss se på diameteren i ventilasjonskanalen. Den skal ikke være mindre enn 125mm. Den beste diameteren er 160mm. Det er viktig å unngå å lage skarpe vinkler og ikke bøye kanalen for mye, det er best å finne en rett og enkel vei. Hvis man må bøye, er det viktig å avrunde kanalen. Skarpe vinkler vil hindre luftstrømmen og redusere effektiviteten. Det beste kabeltverrsnittet til å kombinere viften med turbinen er 3x1,5mm.

Et stille kjøkken - ny kvalitet

Det å skape et brukervennlig, praktisk, komfortabelt og ikke minst stillig hus, har alltid vært hovedprinsippet hos Nortberg. Som de første på det polske markedet introduserer vi den innovative og meget komfortable løsningen – Nortberg Super Silent System. Det er på tide med en revolusjon. Kjøkkenvifter med motor av den siste generasjonen og av høyeste kvalitet kan ikke sammenlignes med Super Silent Systemet vi tilbyr. Mange familier i hele verden bruker og elsker denne løsningen allerede. Derfor er det på tide med å introdusere den i norske hus.

Super Silent gjør at man kan glemme den støyen som de tradisjonelle ventilatorer genererer. Kjøkkenviften brukt i dette systemet har ingen motor som kan gi slitsomme og ubehagelige lyder. De kan ikke elimineres selv i de beste kjøkkenviftene med motor.

Så hvordan fungerer det? Dampen fra kjøkkenet slippes ut gjennom en ventilasjonskanal og en takturbin som er montert på taket. På denne måten overtar takturbinen jobben til en tradisjonell ventilator. På kjøkkenet monteres det kun en regulator og vifte.

Det er selvfølgelig en fordel med et stille kjøkken, men Super Silent System tilbyr faktisk flere fordeler. Trykket som genereres over hele lengden av ventilasjonskanalen øker utvinningskraften. Super Silent Systemet fungerer da også bedre enn en vanlig kjøkkenvifte.

Den største fordelen ved Super Silent System er at det ikke begrenser ens valg. Det finnes ulike modeller med dette systemet hos Nortberg og derfor kan man enkelt finne den som passer best. Super Silent System kan monteres i veggmonterte, skapmonterte, takintegrerte og fritthengende ventilatorer. Utvalget er akkurat like stort som i tilfelle tradisjonelle modeller. 
Det gjelder også en takturbin – den finnes i ulike varianter, til ulike krefter (N120, N190, N220) og kan lett tilpasses til taket. Helheten er koherent, estetisk, lett å installere og ikke minst - holdbar.

Mer økonomisk og økologisk. Fra det bredde utvalget av takturbiner ønsker vi å anbefale NS-turbine. Det er et energibesparende produkt som ennå er mer effektivt enn en vanlig ventilator.

NS-turbine har energiforbruk som er mellom 40-60% lavere enn i vanlige ventilatorer. Turbinen vil være perfekt til ventilatorer som har spenningsstandard 0-10 V.

Ta kontakt
med vår rådgiver

Hvorfor bør du velge oss?

 • Silent Home
  Gratis levering
  i hele Norge!
 • Silent Home
  Sikker betaling med
  Klarna og Vipps
 • Silent Home
  Trygg
  E-handel med kjøpsbeskyttelse
 • Silent Home
  Produkt direkte
  fra produsent!

Denne siden bruker informasjonskapsler.