sertifisert ehandel

Miljøvennlig bedrift

I vårt bedrift er vi opptatt av miljø. Vi tenker miljø, og reduserer materialbruk og kostnader på avfallshåndteringen.

Vårt mål er å gi mindre belastning på naturen, og å bidra til det globale klimaarbeidet.

100% TRYGG

Vi føler oss så sikre i vår vurdering av en butikk som har mottatt utmerkelsen Sertifisert E-handel at vi tilbyr alle forbrukere som handler i disse e-butikkene en kjøpsbeskyttelse. Kjøpsbeskyttelsen innebær at kunden får erstatning om noe skulle gå galt.

Kjøpsbeskyttelsen gjelder opptil kr 10 000 pr. kjøp, den inngår automatisk og er gratis.

Trygghet for brukere gir lønnsomhet for nettbutikken vår!

Kjøpehjelper

Både utlufting og resirkulering er mulig

Utlufting eller resirkulering – det er et spørsmål som mange mennesker stiller når de velger en kjøkkenvifte. Det er også mulig at en del av kundene er ikke klar over at kjøkkenviften kan arbeide i en av disse to modus som utlufting eller som resirkulering av luft. Kjøkkenviften kan ikke virke med disse to metoder samtidig. Hva er forskjellen mellom utlufting og en resirkulering?

Kjøkkenviftens drift med utlufting modus skjer når viften er tilkoblet til et ventilasjonsrør. Alle forurensninger og uønskete dufter går ut av bygningen med en ventilasjonskanal. I denne modusen er driften mer effektiv og det betyr at det er en billig drift av produktet. Det er ikke nødvendig å bruke eller bytte kullfiltre. Sånn løsning garanterer en god luftgjennomgang i et værelse og den garanterer at fuktigheten og andre dufter og fettete røyk blir effektivt utladet. I værelset hvor kjøkkenviften er montert bør være i denne modusen mist to ventilasjonskanaler- en for en vift, og den andre for luftventilasjon. Hvis det er ingen mulighet for det, må man sørge for den friske luften i værelset, for eksempel ved å åpne et vindu eller en dør. Man bør også huske at bruken av en trekker er begrenset. Man kan ikke montere dem i flermannsboliger ved piper for ventilasjon, fordi den kan påvirke luftsirkulasjon negativ i hele bygningen. Man kan ikke koble kjøkkenviften i trekkers modus til kanaler som utslipper eksos fra ovnen eller essen. Før man kjøper kjøkkenviften- med trekker eller absorber- bør man kontakte en fagmann (som for eksempel en feier) eller med en administratør av bygningen.
I sortimentet av NORTBERG firmaet finnes det all slags fritthengende-, vegghengt-, overskap-, rustikk- og montert i tak ventilatorer. Alle av de nevnte kjøkkenviftene ble designet med den ytterste forsiktighet og de er laget av de råvarer av den beste typen, inkludert høyverdig rustfritt stål samt herdet glass. Møbler karakteriserer seg med moderne utseende, derfor er de likt av de mest kresne estetikere og de passer godt både til moderne og tradisjonelle kjøkken. Alle av dem ble produsert som en følge av samarbeidet med de mest dyktige og berømte designere. De overasker med den moderne formen og den fin design sånn som har aldri vært på det markedet. Det er også utmerket med lavt støynivå ved drift.

Filteringskapasitet

En kjøkkenvifte er en viktig del i hvert kjøkken. For å være 100% fornød med dens drift, må vi velge til en vift med god effektivitet. Hva er kjøkkenviftens effektivitet? Kjøkkenviftens effektivitet er mengden av luft, den kjøkkenviften kan filtrere i løpet av en time. Den optimal effektivitet gjør det mulig å filtrere luft seks ganger. Kjøkkenviftens effektivitet er oppgitt i kubikkmeter per time (m3/t). I kjøkkenvifter som vi tilbyr er effektiviteten mellom 560 opp til 850 m3/t.

Teknisk spesifikasjon av kjøkkenvifte informerer alltid om den maksimale effektiviteten av utstyret. Man bør huske at kjøkkenviften med lav effektivitet bør ikke monteres i et stort kjøkken. Man kan ikke overdrive på en annen måte- kjøkkenviften med en stor effektivitet- det lønner seg ikke å ha en vift med stor effektivitet i henhold av værelser. Det er mange faktorer som har innflytelse på kjøkkenviftens effektivitet- lengden på ventilasjonskanal, som utstyret er tilkoblet, antall av brudd i kanalen, den riktige montering og forurensingen av et avfettende filter eller diameteren av kanalen som utleder duster til et ventilasjonsrør (kanaler som har diameter mindre enn 150 mm og som reduserer effektiviteten til kjøkkenviften og som øker et støynivå av den kommende luften).

Lydnivå

En annen ting som man bør legge vekt til er støynivå. Desverre arbeider kjøkkenvifter ganske høyt, men man bør huske at de arbeider ikke bestandig- vi skrur på dem bare hvis det er nødvendig. Kjøkkenviften i drift bør ikke overskride 70 desibeler og den bør ikke forstyrre i samtaler og i hverdags aktiviteter som for eksempel å høre på radio eller å se på te. Før vi kjøper den blir det godt å kontakte produsenten og spørre om desibel verdi er oppgitt beskrivelsen gjelder de høyeste eller laveste turtaller.

Det er motor som også lager bråk. For å redusere støy kan man bruke til insiden av kjøkkenviften støysdempende skum. Det er også typen av brukte filre som påvirker støy- for å fjerne den bør man bruke metallefiltrer som passer best i sånne tilfeller. En annen ide for å redusere støy laget av fettfilre er bruken av en teip og lime kantene av filten tett til viften for å hindre vibrasjoner. En annen grunn for støy kan også være en uriktig montasje. Man bør legge oppmerksomhet til den fra begynnelsen.

Filter til kjøkkenvifte

Kjøkkenviften må være laget av et passende plast som er resistent mot høy temperatur når man kokker eller steker. Kjøkkenvifter kan være laget av de følgende materialer: Filteret er basen til driften av enhver kjøkkenvift. Man kan dele dem i to grupper: fettfilre og kullfilre.

Fettfiltre må suge fetten, som er absorbert når viften er i drift. Vannligvis er de laget av aluminium eller rustfritt stål. Disse som er laget av aluminium er mye lettere. På grunn av dette vibrerer de og derfor lager mye støy. For å redusere støyen laget av fettfilre kan man bruke en teip og lime kantene av filten tett til viften for å hindre vibrasjoner. Alle fettfilre er montert til utstyret med hjelp av spesifiske metallfester. Tiden for å endre dem er individuell bestemt- den henger av hvor mye bruker man viften. Man kan også få tak i papir- og akryllfilre, men dems levetid er mye kortere.
Den andre typen av filtre, det vil si kullfilre er brukt bare for absorbere. Målet til dem er for å redusere intensiviteten av uønskede dufter. På grunn av kemiske egenskaper kan man ikke rengjøre dem. De kan være av forskjellig kvalitet, derfor amortisasjonstid kan være forskjellig- fra noen måneder opp til et år. Kullfilre er veldig sjelden en del av utstyret til viften. Vannligvis må man kjøpe dem separat.

Produksjonsteknologi

Kjøkkenviften må være laget av en passende materiell som er resistent mot høy temperatur når man kokker eller steker. Kjøkkenvifter kan være laget av en av følgende materialer:

Rustfritt stål Inox

Det er krom og nikkel som lager et rustfritt stål inox (som er også kalt for krom-nikkel). Nikkel gjør at overflaten er glimrende og forsterker dens styrke. Tykkelsen på den krom-nikkel platten, som kjøkkenvifter er laget av kan være fra 0,5 til 0,8 mm. Jo større tykkelsen er, desto mer masiv og holdbar er kjøkkenviften.

Lakkert stål

Lakkert stål er dekket av den valgte fargen med bruk av pulvemetode

Herdet glass

Likende som ved inox stål - jo større tykkelsen er, desto bedre er utføringen og kvaliteten. Gladdet er en av de mest populære materialer som er brukt for å lage kjøkkenvifter. En del av kjøkkenvifter laget av herdet glass har en modulær konstruksjon, som gjør det mulig å demontere det for mindre deler. Det er hjelpsom ved rengjøring av utstyret.

Tre

Det er sjeldnest bruk material for å produsere kjøkkenvifter. Mest vanlig er det brukt for å lage vifter ved retro stil. Det er populært med bøk, eik, ask, oretre. Overflaten laget av tre kan være rå, lakkert eller for selvstendig dekkning av den valgte fargen.

Typer av ventilatorer

Valget av den beste typen av kjøkkenviften for kjøkkenet vår er en individuell sak. Ikke alle kjøkkenvifter passer til ethvert kjøkken. Valget av den beste bør tas ikke bare på grunn av utseendet, men også på grunn av individuelle behov. Akkurat nå er det mange typer av kjøkkenvifter på markedet.

Til frittstående vifter tilhører::

Vegghengte ventilatorer

Vegghengte ventilatorer er større enn vifter som integrerte. Det betyr at de tar mer plass. Disse er mer effektive og stort sett har de veldig unik design. Sånne vifter er utstyr med en spesiell dekkende/dekorativ pipe over den sugende delen- i den det er et ventilasjonsrør.

Fritthengende ventilatorer

Fritthengende ventilatoerer i motsetningen til vegghengte ventilatorene er de montert til taket, ikke vil veggen. Disse ser ut som de svever over kjøkkenøyen din. Denne typen av viften er effektive og veldig moderne. Er samtitig litt dyrere enn andre nevnte ventilatorer.

Integrerte/Utrekkbare ventilatorer

Denne gruppen av kjøkkenventilatorer består av disse som integreres i overskap. De kalles også for utrekkbare ventilatorer.

Disse er en perfekt løsning for dem som ikke har så mye plass på sitt kjøkken. Har litt mindre effektivitet enn andre nevnte ventilatorer.

Betjening av ventilator

Ved første blikk virker betjeningen av kjøkkenvifter ikke å være en vanskelig prosedyre. Den er begrensert til å trykke på-av. De nyeste kjøkkenviftene viser klokkeslett. Til og med har man mulighet til å programmere dem (for eksemepl de informerer når man bør bytte filtrer). Her kommer de mest vanlige typer av kontroll på kjøkkenvifter:

Berøringskontroll (Touch-panel)

Kjøkkenvifter med innebygd styringsfunksjon som kontrolleres ved fingerberøring. Den også har en integrert LED-skjerm. Overflaten har et originalt utseende og er lett å vedlikeholde.

Trykknapper

I dette tilfellet setter man graden av arbeidskrafts intensitet ved hjelp av mykke knapper. I dette tilfellet er sånne kjøkkenvifter ustyrt med LCD-skjerm.

Trykknapper betjening

En mekanisk knappenkontroll: for å sette de riktige parametre til kjøkkenviften: belysning, hastighetsnivå, skru på/av. Bruk knappene på viften

Fjernkontroll

Parametere er satt fra en avstand med bruk av en spesiell fjernsynskontroll. Det er en tilleggsfunksjon for vifter som kan kontrolleres med knapper.

Mekaniske trykkbrytere

Bruk trykkbrytere for å sette de riktige parametre (belysning, hastighetsnivåer, skru på/av).

Bredde

Valget av bredden på kjøkkenvifte er viktig, og man bør ikke ta kun pris og utseende i betraktning. Bredden av viften bør avhenge fra avstanden fra komfyren og størrelsen på den. Den minste avstanden mellom kjøkkenviften og komdyren er minst 60 cm og for en gasskomfyr minst 75 cm. Bredden på kjøkkenviften bør være større en bredden på konfyren. Det er vanlig at den beste løsningen er viften som er 10-15 cm breddere på sidene enn komfyren. De vanlige størrelser av kjøkkenvifter er: 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 90 cm.

Nortberg - på markedet siden 1989

NORTBERG er i dag en ledende produsent, og leverandør av alle slags eksklusive kjøkkenventilatorer til kunder fra Skandinavia og hele Europa. Alle våre NORTBERG kjøkkenventilatorer er produsert i materialer av absolutt høyeste kvalitet. Våre produkter er utviklet i nært samerbeid med annerkjente designere fra hele verden. Våre produksjonsmedarbeidere og montører sørger for den beste kvalitet i alle ledd.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev her å bli den første til å få vite om våre spesialtilbud og rabatter.

Du finner oss også her

Besøk å følg oss på våre sosiale sider. Ikke gå glipp av våre nyeste tilbud og produkter!