Tilbake Tilbake

Kjøpehjelper

Kjøpehjelper
Se alt

Bruksanvisninger

Bruksanvisninger
Se alt

FAQ - Ofte stilte spørsmål

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Se alt

Uvanlig skjønnhet. Kjøkken i skandinavisk stil.

30.08.2019, Ventilatorer

Skandinavia er vakker med sine urørte naturområder, nordlys og utilgjengelige isfjelltopper, fosser med iskaldt, rent vann og fjorder. Den skandinaviske fjellkjedene og rene furuskoger passer perfekt til landskapet med sine brune, hvite og grønne fargenyanser. Naturlig skjønnhet, ro og harmoni er et skandinavisk kjennetegn – og det er nettopp det som inspirerer oss i skandinavisk stil.

Hvorfor er hvitt så populært i Skandinavia? 

Skandinavisk design ble etablert i 1930-årene. I 1930 under en utstilling i Stockholm ble flere møbler og tilbehør presentert. Denne utstillingen ble kjennetegnet av  enkelhet og funksjonalitet. Denne innredningsstilen ble populær og kjent 20 år senere. Denne innredningen skal være både komfortabel og praktisk – derfor er naturlige materialer hyppig brukt, for eksempel tre. Men hvorfor hvitt? I Skandinavia er hver solstråle uvurderlig siden i Norden får man ikke mange soldager i året. Dette er grunnen til at designere brukte  så mye hvitt for å lyse opp interiøret. Og det ble slik! I skandinavisk stil finner vi et hvitt kjøkken, som er så rent og elegant at det skinner. Hvite møbler fungerer som en base for ulikt tilbehør i forskjellige farger. Hvite vegger oppfrisker rommet og gir et preg av ‘letthet’. Selvfølgelig passer her  også et hvit gulv – hvitt tregulv er Skandinavias sin oppskrift på en perfekt duett: et naturlig mønster av planker og hvit maling. Men et hvitt kjøkken betyr ikke at det ikke skal være flere farger på rommet. Ett fargerik, nøye utvalgt element skal fungere som et kontrapunkt mot duse fargetoner. Her anbefales det mettede farger, som kan variere fra rødt, svart til lilla eller gyllent. Et slik kontrapunkt kan vi oppnå ved å bruke en gyllen  kjøkkenvifte som hovedelement på kjøkkenet. Gyllent  er denne sesongens toppfargen. Cylindro Gold vil være et bra valg til et skandinavisk kjøkken. En sylindrisk form henger sammen med enkle former og minimalisme. Den perfekte funksjonaliteten av denne viften har også stor betydning. Den skandinaviske stilen liker praktiske løsninger og komfortabel bruk – noe som Cylindro Gold har å tilby.

Et rike av tre og lys

Kjølige farger på et kjøkken fungerer som en bra bakgrunn til møbler og tilbehør, som oftest er laget av naturlige stoffer. Et skandinavisk kjøkken er et rike av tre. Et klassisk tregulv eller et trebord kombineres utrolig fint med hvite møbler. Tre varmer opp interiøret og skaper en koselig atmosfære. I tillegg er det også et universelt og tidløst stoff – noe som gjør det også til et praktisk materiale. Tre er et elegant element som kan brukes overalt, uansett hvilken stil man følger. For å understreke naturlig skjønnhet av dette elementet kan man bruke belysning. Et skandinavisk kjøkken er lyst og belyst både med naturlig lys og kunstig belysning. Vinduer på et slik kjøkken skal være store og uten gardiner – jo mer lys kan komme seg inn i ‘husets hjerte’ , desto bedre. Nøye utvalgte lamper vil også understreke minimalisme og en klassisk eleganse. Et treffsikkert valg er designer-lamper som er håndlagede eller lamper av blåst glass. Ikke minst kan industrielle lamper, oftest laget av metall, brukes fint. De kan gjerne henge på lengre kabler.

Funksjonalitet og enkelhet

Skandinaviske kjøkken kjennetegnes av funksjonalitet. Møbler, bortsett fra et moderne design og tidløs eleganse, bør være praktiske og komfortable i bruk, og det skal skapes orden på hele rommet. Skap og hyller som har ulike funksjoner, skal være lett tilgjengelig. Skandinavisk stil bruker enkelhet der hvor det er mulig. Her dominerer minimalistiske møbler som har enkle former. Glatte overflater passer også til denne stilen. På et slik kjøkken er det ikke noe plass til ekstravaganse. I tillegg skal moderne oppvaskmaskiner, mikrobølgeovner eller kjøleskap passe til interiøret. Jo enklere form, desto bedre. Klassiske, hvite kjøkkenvifter som monteres under hyller, som Lando Glass White eller Micra White er et treffsikker valg. De er både enkle i form og praktiske. Allikevel er det også andre kjøkkenvifter som passer til en skandinavisk innredningsstil  -  for eksempel keramiske vifter. De ser mer ut som lamper, enn kjøkkenvifter. En hvit fritthengende kjøkkenvifte som Tulip vil skape et  unikt inntrykk på kjøkkenet. Det er det som vi kaller for ‘wow’- effekten.

 

Stol på din intuisjon

Et hvitt kjøkken i skandinavisk stil er fortsatt på toppen av de mest populære interiørtrender av de siste årene. Vakre, rene former fikk sin inspirasjon i naturen, og det kan aldri bli for kjedelig. Skandinavisk interiør er selvforklarende. Vi vet umiddelbart  hvor alt finnes – her trenger man ikke en bruksanvisning. Det er funksjonalitet og enkelhet som telles her, og det er hemmeligheten bak populariteten til den skandinaviske stilen.

 

Hvorfor bør du velge oss?

 • Gratis levering
  i hele Norge!
 • Sikker betaling med
  Klarna og Vipps
 • Trygg
  E-handel med kjøpsbeskyttelse
 • Produkt direkte
  fra produsent!

Denne siden bruker informasjonskapsler.