Tilbake Tilbake

Kjøpehjelper

Kjøpehjelper
Se alt

Bruksanvisninger

Bruksanvisninger
Se alt

FAQ - Ofte stilte spørsmål

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Se alt

Boho kjøkken! I landet med salig avslapning.

31.01.2022, Ventilatorer

Sånn bor vi! Vi starter en serie med innlegg der hovedrollene kommer til å spilles av deres kjøkken. Med stor glede og stolthet vil vi presentere forskjellige stiler og konvensjoner og forbli bestandig imponerte over stilen, elegansen og skjønnheten i våre kunders interiør. I dag inviterer vi dere på en reise som begynner for nesten 200 år siden ved foten av Eiffeltårnet og ender på kjøkkenene til Marit, Vidar og Kari. La oss komme i gang!

er hovedmottoet som ledet kunstnere, forfattere og teaterfolk. Den parisiske bohemen fra 1800-tallet, inspirert av sigøynerkaravanen, søkte etter en individuell stil, stilte spørsmål ved de etablerte skjønnhetskanonene og lette etter nye uttrykksmåter basert på individualisme og mangel på konvensjon. Boho-stilen har ikke stive rammer og regler, setter pris på åpenhet, originalitet, sterke og blandede farger, mønstre og materialer. Interiøret skal fortelle historier om husstandsmedlemmene, berolige sansene...være som en oase du ikke vil forlate.

Belysningen understreker boho-interiørets karakter. Marit sitt kjøkken. 

Mitt hus – mine regler

Blant ledemotivene knyttet til boho-stilen er nøkkelen og den viktigste troen på at arrangementet skal være ditt eget. Ekspressive farger, et vell av tilbehør, et mangfold av materialer, en rekke teksturer – prinsippet «mer er mer» hersker i leiligheten. Blonder, rottingkurver, plysjputer, lys, makraméer, lampeskjermer vevd av palmeblader, bambusbord, et speil i en gyllen ramme, den afrikanske masken til Kumu-stammen...Det er bare fantasien som begrenser oss.

«Bohemsk liv dreier seg om kunst, musikk, litteratur og politiske konflikter. I et kunstnerisk bohemmiljø velges møbler for å være funksjonelle og komfortable. Alle gjenstander er knyttet til minner, venner, tro osv. Ingenting er her for å imponere andre. Hver gjenstad gjenspeiler en del av livet eller troen til husholdningen». Beverly Solomon fra Beverly Solomon Design.

Boho elsker også fargerike stoffer fra hele verden, for eksempel suzani – broderier fra Usbekistan, Tadsjikistan eller Kazakhstan, tradisjonelt brodert med silketråd, som viser motivene av månen, solen, vinblader og blomster. Overfloden av suzanifarger, som ligner på indonesiske eller kambodsjanske Ikat-stoffer, introduserer positiv energi til arrangementet. Kvintessensen av et godt tilrettelagt interiør i denne stilen vil være gleden av å tilbringe tid sammen med familien, venner og bekjente – stedet skal utstråle gode vibber, være inviterende og berolige sansene.

Avslappet kjøkken

Boho står i opposisjon til pedantisk minimalisme, kjølig industristil eller luksuriøs glamour. Det skal være lett, romslig, stemningsfull og komfortabel. Derfor vil «husets hjerte» fylles med en fargepalett basert på jordens farger: brunt, hvitt, grønt og svart. Det vil også være kontrapunkter, som kan være i modig lilla, edelt gyllent, ultramarin eller oransje. Møbelkonstruksjon går utover de vanlige mønstrene. I stedet for spesiallagde møbler, er det en bedre løsning, nemlig en antikk skjenk, asymmetriske hyller og et treskap kjøpt på et antikvitetsmarked.

Som i andre rom, bør kjøkkenet også domineres av naturmaterialer: tre, sisal, rotting, sjøgress, bambus og flettet vidje. Bordet vil være midtpunktet, og stolene kan variere i farge, stil og jevn størrelse. Det hele vil bli fantastisk opplyst av stilige lamper, lykter og stearinlys. Potteplanter spiller også en viktig rolle. Boho elsker alle arter av bregner, som nefrolepsi, bjønnkammer, bregneplanter, «edderkoppbein», pallaea rotundifolia eller radeløv hengt opp fra taket, vist i kurver eller blomsterbed. I stilige potter ser vi monsteraer, sukkulenter eller tillandsia.  

Boho i praksis

Hvite vegger, sparsomme møbler i samme farge skaper en flott base for tre og boho-tilbehør. Vidar sitt kjøkken er varmt og koselig, men fullt av karakter! Oppmerksomheten er fanget av det uttrykksfulle gulvet, originale stoler med metallben, hyller med industrielt utseende og rotting lampeskjermer. I backsplash-området finner vi et sekskantet mønster som ser perfekt ut i selskap med husutstyr. En skog i en krukke og et viltvoksende monstera introduserer et jungleelement. En svart Tubevifte –  Tubo OR Black Matt.  legger til det uvanlige uttrykket. I kombinasjon med komfyr, vask og en mørk del av møblene, passer den utmerket.

Stoler med treseter og uvanlige ryggstøtter passer perfekt inn i bohoatmosfæren. Vidar sitt kjøkken. 

Den sylindriske viften er en harmonisk kombinasjon av moderne design og nøye raffinerte tekniske parametere. Takket være den høyytende turbinen absorberer enheten perfekt, takket være LED-øyene lyser den opp arbeidsplassen perfekt, mens den elektroniske kontrollen og radiofjernkontrollen garanterer problemfri drift. Kari sitt interiør har en litt annen karakter hvor det er den skandinaviske stilen med et hint av boho som dominerer. Tre og hvitt dominerer, men det er også levende planter og ekstraordinære tilbehør. En av heltene i arrangementet er Sento Island Black Matt viften i form av den omvendte «T» bokstaven.

Kombinasjonen av boho-stilen med Scandic-konvensjonen. Kari sitt kjøkken. 

Vi kan finne mer temperament i Kari sitt kjøkken: 3D-fliser i universelt hvitt som veggplate, tradisjonell makrame på veggen, intenst grønne zamioculcas zamiifolia i en massiv potte og geometrisk vifte Quadro 2Strips Black Matt med ny belysning i form av to led-striper, som på en fantastisk måte lyser opp komfyren og benkeplaten. Alle boho-interiører kombinerer den unike stilen til sine eiere.

En geometrisk vifte som ledemotiv. Kari sitt kjøkken.

Et kjøkken i boho-stil er et forslag for de som verdsetter en følelse av frihet, liker å omgi seg med rike farger, familiesuvenirer eller reiseskatter. De minimalistiske tubeventilatorene i dyp sort eller de klassiske T-linje viftene passer perfekt inn i den kunstneriske atmosfæren.

Hvorfor bør du velge oss?

 • Gratis levering
  i hele Norge!
 • Sikker betaling med
  Klarna og Vipps
 • Trygg
  E-handel med kjøpsbeskyttelse
 • Produkt direkte
  fra produsent!

Denne siden bruker informasjonskapsler.