Tilbake Tilbake

Kjøpehjelper

Kjøpehjelper
Se alt

Bruksanvisninger

Bruksanvisninger
Se alt

FAQ - Ofte stilte spørsmål

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Se alt

Gyllen kjøkkenvifte! En tidløs eleganse.

15.08.2021, Ventilatorer

Gullet i interiøret har hatt sine oppturer og nedturer. Gjennom århundrene har det enten mottatt en grenseløs tilbedelse eller falt i glemsel og skam. I dag kommer den tilbake i en helt ny versjon, bedårer med sin enkelhet, mildhet og letthet. Designere setter pris på det for sitt edle uttrykk og ekstraordinære karakter. Og selv om gull bare nylig ble brukt i stuer, avslører det i dag dristig sine fordeler også i andre rom: på kjøkkenet, på badet eller i gangen. Tid for gull!

Gull er synonymt med perfeksjon

Det er et symbol på rikdom og kongelighet, men først og fremst perfeksjon. Gullfarger har fascinert  mennesker siden de tidligste tider. Det har alltid vært forbundet med den kongelige prakt, hellige bygninger, men har ikke alltid vært en del av interiøret i vanlige hus eller leiligheter. Det dukket opp dristig sammen med inspirasjonene fra Midtøsten: overfloden av gylne detaljer kunne gjøre en svimmel. I dag satser interiørdesignere og arkitekter på gylne elementer, og understreker at edelmetallet burde ha kontrapunkter i arrangementet. Gylne rammer, konsoller, vaser, hvitevarer og baderomsinnredning skal være et harmonisk supplement til helheten. Gullets glans er umulig ikke å legge merke til selv om det er gjemt i tilbehøret.

Opplyst stue

Storformatgrafikk med gullelementer, speil med en gyllen ramme, gardiner eller puter er de mest valgte detaljene for en moderne stue. På den ene siden gir de rommet en raffinert stil, på den andre siden forstørrer de rommet optisk og gir det letthet og glans. Det er verdt å huske at jo lysere gullfargen er, desto mer reflekterer den lys. Med mye plass i stuen kan en satse på en gyllen vegg – tilbudet av maling, tapeter eller bilder i denne fargen er virkelig imponerende. Det er imidlertid verdt å vise gull måtehold. For å unngå kitsch, bør resten av arrangementet ha enkle former og en smal fargepalett. Mettet svart, flaskegrønt og intens marineblått passer godt til gull. Hvis du vil ha et koselig interiør, kan du bruke litt mystiske gråtoner eller tidløs hvit. I selskap med delikat gull vil pasteller, for eksempel pulverrosa, også se bra ut.

Gyllen kjøkkenvifte på kjøkkenet

Gullkjøkkenet er en av de ledende trendene i dag, derav det brede utvalget av husholdningsapparater i denne fargen. Blant designernes forslag dedikert til «husets hjerte» er det gylne håndtak for møbler, kjøkkeninnredning, men også en moderne, gyllen tube som ledemotiv for hele arrangementet, for eksempel i tilbudet til det polske merket Nortberg. Modellen Cylindro Gold fanger oppmerksomheten med sin økonomiske, stilige og elegante form, samtidig som den opprettholder de høyeste tekniske parameterne. Produsenten har fokusert på en enkel, sylindrisk form som understreker perfekt fargen på det edle metallet. Den gylne viften vil ikke bare være det perfekte komplementet til et glamourkjøkken, men den vil også komplementere kjøkken i en skandinavisk eller industriell stil, noe som gir kjøkkenet litt ekstravaganse og raffinement. Den gylne detaljen på kjøkkenet reflekterer lyset fenomenalt, og gir interiøret en varm karakter. I tillegg til et fenomenalt utseende har Cylindro Gold: turbin av høyeste kvalitet med en kapasitet på 850 m3/t ved siste, fjerde hastighetsfase, firetrinns turbindriftsregulering, kullfilter i flere lag, LED-SMD-belysning med timer, elektronisk kontroll med soft-touch knapper opplyst i blått, inkludert fjernkontroll og diameteren på hetten er 40 cm. Den gylne viften vil fungere på et kjøkken i glamourstilen: omgitt av en krystall lysekrone, elegante fløyelstoler og marmor på veggen, vil den avsløre kunsten i detaljene. I skandinavisk inspirert interiør vil den gylne viften gi litt lys, kos og glød. Det minimalistiske kjøkkenet med loftsinnredning, med betong i hovedrollen, kan også vise seg å være et perfekt sted for gull. Den moderne viftetuben vil, takket være den økonomiske formen, matche atmosfæren i interiøret, og den gylne fargen vil lyse opp industrirommet. Uansett stil og konvensjon kan den gylne viften være enten sentral i et kjøkkenopplegg eller komplementere det på en elegant måte.

Fascinasjonen med gull har pågått helt siden antikken; de første gruvene i Nubia produserte ett tonn malm per år. På papyruskart fra Torino fra 1100 f. KR. ble det lagt inn gullgruver. Gjennom århundrene vokste gullets prestisje, og det nådde sitt høydepunkt på 1800-tallet i USA. Over 100 000 mennesker fikk den californiske gullfeberen. Heldigvis er gull i dag ikke lenger bare forbundet med en kongelig karakter. Gylne aksenter i interiøret har blitt synonymt med tidløs skjønnhet og eleganse. Det er på tide å satse på gull!

 

Hvorfor bør du velge oss?

 • Gratis levering
  i hele Norge!
 • Sikker betaling med
  Klarna og Vipps
 • Trygg
  E-handel med kjøpsbeskyttelse
 • Produkt direkte
  fra produsent!

Denne siden bruker informasjonskapsler.