Tilbake Tilbake

Kjøpehjelper

Kjøpehjelper
Se alt

Bruksanvisninger

Bruksanvisninger
Se alt

FAQ - Ofte stilte spørsmål

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Se alt

En skandinavisk – bohemsk stil: gjennomtenkt og romantisk!

25.02.2021, Ventilatorer

Skandinavisk interiør assosieres med universell hvitfarge, sparsom fargebruk, enkel innredning og tre med varme toner. Et slik interiør trollbinder deg med minimalisme og en perfekt funksjonalitet. Der er det ingen plass for et vell av mønstre og farger. Hva om vi kombinerer skandinavisk stil med boheminnredning? Inspirasjoner fra ulike kulturer, verdensdeler og århundre som kjennetegner bohemsk innredningsstil presenterer seg bra med skandinavisk design i bakgrunnen. Slik oppsto den nye skandinaviske-bohemske stilen. Den har fort blitt en ledende interiørtrend. På tide med eksperimentering!

En skandinavisk sjel, et skandinavisk hjem.

 

Vi har blitt vant til den lyse stilen med hvitt som hovedfarge. Snøhvite møbler, lyse vegger og tak, et tregulv og enkel innredning. Noe sparsomt tilbehør, som arvestykker eller håndlagte gjenstander, ofte fra små familieverksteder. Naturlige stoffer spiller en nøkkelrolle i den skandinaviske stilen: tre, stein, lin, rotting, bambus kan ofte finnes i gardiner, tepper, pledd eller puter. Den skandinaviske stilen satser på enkelhet, derfor spiller geometriske former en viktig rolle i innredningen, for eksempel i belysning. Ild i peisen og lys på vinduskarmen er ikke uvanlig tilbehør. Varmen av ild med kjøligere innredning skaper en kontrast og et interiør med sjel - ettertraktet av de som elsker minimalisme.

En kunstnerisk sjel, et kunstnerisk hjem.

 

På den andre siden er den bohemske stilen med sitt spekter av farger: mettet oransje, burgunder, fuksia, nyanser av turkis og verdigris, intens svart. I tillegg kombinasjon av ulike mønstre, som prikker, romber, kvadrater, trekanter og mer, samt forskjellige teksturer: grove, glatte, bølgete. Ja, det er mye å velge fra! Det er et bohem interiør med kontrollert kaos og uformell atmosfære. Tilbehøret bygger opp stemningen – bilder, skulpturer, potter, tepper. Selvfølgelig kan vi ikke glemme vintage elementer som en antikk skjenk, ei unik lampe fra det forrige århundret eller en håndvevd serviett. Den bohemske stilen er best for de som trives med flere farger og former.

En fellesnevner

Enkelhet og rikdom.  Minimalisme og maksimalisme. Hvitt og farge. Den skandinaviske og bohemske stilen, som står så fjernt fra hverandre, men har faktisk mer til felles enn det som først kommer til syne. Det som er enda mer overraskende er det at de presenterer seg meget bra sammen! Skandi-boho stil er også kjent som ¨moderne boho¨ er en perfekt kombinasjon av et kjølig nordisk preg med nonchalance og skjønnhet i en hippie-stil.

Begge stilene bruker naturlige materialer og er basert på biofilisk design. Både boho og skandinaviske hjem inviterer naturen hjem og integrerer med den. Palmer, Monstera planter, banantrær, sukkulenter eller kaktus pynter opp hvert rom. Grønne motiver kan også bruker som tapeter på vegger eller mønstre på møbler og tekstiler.

Kjøkken i skandi-boho

Det å innrede et soverom eller stua i denne stilen er ikke veldig vanskelig, men det å gjøre det samme med kjøkkenet kan være en utfordring. En av de største utfordringene er valg av kjøkkenutstyr. Kjøkkenet, ‘husets hjerte’, bør være lyst for å passe til resten av huset.

Hvite vegger og tak, minimalistisk innredning, innebygde hvitevarer, geometrisk belysning og treelementer ( som et gulv eller en benkeplate). Det er vår ‘base’ for videre eksperimenter. På tiden med boho-elementer. Rottingkurver på hyller, flettede blomsterpotter med urter, lingardiner og en linduk, et teppe på veggen. Keramiske gjenstander vil være et perfekt tilbehør og vil gi kjøkkenet et livlig utseende.

 

Skapintegrert ventilator

Blant ulike kjøkkenutstyr har vi et som fortjener spesiell oppmerksomhet – utstyret til å absorbere damp – intet kjøkken kan gjøre uten en ventilator. Et lite gjennomtenkt valg kan forstyrre hele interiørstilen. Det beste valget til det skandinaviske – bohemske kjøkkenet vil være en skapintegrert, minimalistisk ventilator. Den er så liten at den kan integreres i et skap. Diskret, elegant, laget av materialer av høyeste kvalitet, passer perfekt inn, for eksempel Lando Glass 2STRIPS White-modellen - en nyhet hos Nortberg. Det er verdt å nevne viftens funksjonalitet, ettersom den skandinaviske stilen er, framfor alt, kjent for sine pragmatiske løsninger, samt bruken av enheter med beste tekniske spesifikasjoner. Kjøkkenet «Scandic» legger vekt på enhetenes energiklasse. En skapintegrert ventilator bør nemlig ha energieffektivitets klasse A, energisparende belysning LED SMD, men også lavt støynivå som for eksempel modellen Marino Black fra Nortbergs kolleksjon.

Det skandinaviske kjøkkenet med boho innredning beviser at eksperimenter med interiøret, til og med de sprøeste og merkeligste kan  gi overraskende resultater. Det at designere og arkitekter var nytenkende og modige gjorde at den bohemske stilen ble født. Denne stilen imøtekommer forventningene til de som er både romantiske og balanserte.

Hvorfor bør du velge oss?

 • Gratis levering
  i hele Norge!
 • Sikker betaling med
  Klarna og Vipps
 • Trygg
  E-handel med kjøpsbeskyttelse
 • Produkt direkte
  fra produsent!

Denne siden bruker informasjonskapsler.