Tilbake Tilbake

Kjøpehjelper

Kjøpehjelper
Se alt

Bruksanvisninger

Bruksanvisninger
Se alt

FAQ - Ofte stilte spørsmål

FAQ - Ofte stilte spørsmål
Se alt

En tidsløs industriell stil.

29.05.2020, Ventilatorer

Amerika på 50-tallet var preget av  tomme fabrikker, ødelagte bygninger og stadig flere  ruiner. Naken murstein, rå vegger, elektrisk installasjon som aldri bleferdig, synlige rør og allestedsnærværende betong. En virkelighet, hvor kjølige farger og rå form uten pynt var kongen, og som senere inspirerte loft og softloft. Først var det kunstnerisk Amerika som så potensialet i denne stilen. Og senere fulgte også Europa sammen med resten av verden. I dag er en industriell stil kjennetegnet av modige eiere og en utsøkt smak for estetikk.

Det er rom som teller...

Interiør inspirert av industriell stil er basert på større rom og åpen planløsning. Jo færre skillevegger, desto bedre. Her teller frihet og letthet. Et perfekt industrielt interiør inkluderer også store vinduer og et veldig høyt tak. I et slik interiør, hvor ‘mindre betyr mer’, er det rommet som spiller hovedrollen. Møbler, ornament og noen få detaljer skal kun være et lite tillegg, og de skal ikke fange oppmerksomheten. På loftet er det faktisk viktig med asketisk stil.

… og en tilpasset fargepalett

For å understreke industrielt klima, så anbefaler designere og arkitekter kjølige farger: spesielt gråtoner, hvit, svart, kopper og verdigris. Lyse farger legger til lettheten og er en perfekt bakgrunn til tung betong, murstein eller uttrykksfull kobberfarge. Jo færre farger, desto bedre. Alt i alt, i industrielt interiør er det ingen plass for burgunde farger,  levende grønt eller edel gull.

Og funksjonalitet

Rå rom skal gå hånd i hånd med feilfri funksjonalitet. På loftkjøkken  skal det være klimatisk men også praktisk. Det er viktig med et smart valg av hvitevarer siden de må passe til på estetisk måte – men uten å ta fra funksjonaliteten. I dag er det flere produsenter som tilbyr hvitevarer i ulike farger, som for eksempel rustfritt stål eller kobber, med enkelt mønster som vil passe til loft og sotloft, uten å ta fra  tekniske parametere eller nyeste teknologiske løsninger. Det skal være moderne, rått, men også praktisk. På kjøkkenet er det vel ingen plass for eksperimenter.

Kjøkkenvifte til spesialoppdrag

I det rike utvalget av kjøkkenvifter som finnes på markedet, er det spesielt bra å legge merke til Metropolis og Nortberg modeller. Designere, med et ønske om å hjelpe eier, som trenger vifter til større, romslige  kjøkken, inspirerte av industriell stil, har skapt en vifte, som fascinerer med sin størrelse, originale  mønster og flotte parametere. Til å begynne med funskjonaliteten, Metropolis har en innebygd effektiv 700m3/t turbine med mulighet å bytte til en med 900m3/t. I tillegg energisparende LED-belysning, multifunksjonell elektronisk styring, stoppeklokke, filtersensor eller aluminiumsfilter med flere lag som tåler oppvaskmaskin. Men det som fanger mest oppmerksomhet er et originalt design. Denne gangen har designere satset på en rå form, klassisk inspirert, i form av en omvendt L-bokstav, hengt på stilige lenker. En fritthengende kjøkkenvifte finnes i 116, 146 og 176cm størrelse, med mulighet til å velge hvilken side røykpipe monteres, er det en perfekt løsning til et stort kjøkken. Til liste med fordeler må vi legge til ekstra plass til oppbevaring (for eksempel av urter). På de ‘skapene’ kan man også sette en stilig metallisk potte eller en lampe.

Kjøkkenvifteprodusent Nortberg er klar over at trender forandres. På loft og softloft er det originalitet som teller. Hvitevarer ment for industrielt interiør kombinerer asketiske mønstre, perfekt funksjonalitet og originalitet. Metropolis er en mesterlig kombinasjon av disse  egenskapene. Dens potensial og originalitet blir oppdaget av stadig flere og passer til forskjellige kjøkken- ikke bare et industrielt interiør.

Hvorfor bør du velge oss?

 • Gratis levering
  i hele Norge!
 • Sikker betaling med
  Klarna og Vipps
 • Trygg
  E-handel med kjøpsbeskyttelse
 • Produkt direkte
  fra produsent!

Denne siden bruker informasjonskapsler.